Matematik

rentesregning

19. april 2007 af Puzzle85 (Slettet)
En person sætter 15000 kr i banken til en fast årlig rente på 2,56%.

Hvor lang tid går der, før beløbet er fordoblet?

Jeg ved, at jeg skal bruge følgende formel:
K = K0*(1+r)^n

30000 = 15000*(1+ ????)^n

Jeg skal isolerer n.

Mit spørgsmål er; skal der stå 2,56 på r's plads, eller hvordan???

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

Der skal stå r/100

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

r er rentefoden, p er renten, r=p/100

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2007 af mathon


30000 = 15000*(1+ 0,0256)^n

2 = 1,0256^n

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2007 af mathon

ln(2) = n*ln(1,0256)

n = ln(2)/ln(1,0256)

Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.