Matematik

integralregning - hvordan udregnes dette?

19. april 2007 af arule (Slettet)
Hej

Jeg er ikke særlig stærk i integralregning. Så jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig med opgave 1 i det oploadede materiale. I må også meget gerne hjælpe mig til hvilken af metoderne i bruger - vil mene det er substitutionsmetoden (til den første). Men er ikke sikker. Synes det er ekstra forvirrende fordi det er en brøk.


http://www.peecee.dk/?lid=1&aid=1&pid=1

Skulle i have tid må også gerne kigge på den der hedder frivillig 1

Håber på hjælp og på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

Den har du vist ikke fået uploaded korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

Eller også har kopieret linket forkert.

Svar #3
19. april 2007 af arule (Slettet)

prøver igen

http://www.peecee.dk/?lid=1&aid=1&pid=1


Svar #4
19. april 2007 af arule (Slettet)

aha, nej det er dette tror jeg

http://peecee.dk/?id=40633

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

Det er det samme!

Svar #6
19. april 2007 af arule (Slettet)

jeps, den sidste passer. Var ikke helt vågen da jeg oploadede den første gang, sorry

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2007 af Mimical (Slettet)

Den første substituerer du ved f.eks u=^1+x^4 så er du=4x^3

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2007 af Esbenps

Ja, den første ville jeg også løse vha. substitution. Du kan fx omskrive den sådan her:



Nu kan man se, at nævneren differentieret giver tælleren. Prøv at fortsætte herfra...

De to andre opgaver ligner partiel integration, hvor man hhv. sætter f(x) = x og f(x) = (x+1) til at være den, som skal differentieres til sidst, så den forsvinder...

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2007 af Esbenps

#8: [\tfrac?]14 betyder 1/4.

I Frivillig 1 skal du bruge hhv. partiel og substitution. Under substitutionen kan du sætte et minus foran integraltegnet OG et minus foran cosx i tælleren. Så vil 1-sinx differentieret give -cosx...

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=40678

Skriv et svar til: integralregning - hvordan udregnes dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.