Matematik
Studentereksamen - Trekant
21. april 2007 af
Kløver (Slettet)
Hej folkens :)
Jeg har følgende opgave, men jeg sidder lidt fast i den til halsen, og håbede på, om I kunne hjælpe mig med hvordan jeg skal løse den?
Opgaven er Opgave 2 fra Eksamensættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-6_MED.pdf
Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånd tak :)
Jeg har følgende opgave, men jeg sidder lidt fast i den til halsen, og håbede på, om I kunne hjælpe mig med hvordan jeg skal løse den?
Opgaven er Opgave 2 fra Eksamensættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-6_MED.pdf
Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånd tak :)
Svar #1
21. april 2007 af Esbenps
"Beregn |AB|":
Du kender vinkel B via vinkelsummen af trekanter og kan nu bruge sinusrelationerne.
"Beregn |AD|":
Samme som før. Beregn vinkel D og brug sinusrelationerne.
"Beregn |BE|":
Du kender |AE| fra sidste opgave. Brug nu cosinusrelationerne.
"Beregn vinkel AEB":
Cosinusrelationerne igen...
Du kender vinkel B via vinkelsummen af trekanter og kan nu bruge sinusrelationerne.
"Beregn |AD|":
Samme som før. Beregn vinkel D og brug sinusrelationerne.
"Beregn |BE|":
Du kender |AE| fra sidste opgave. Brug nu cosinusrelationerne.
"Beregn vinkel AEB":
Cosinusrelationerne igen...
Svar #2
21. april 2007 af Kløver (Slettet)
#1:
Okay, hvis jeg nu starter med |AB|
Er B's vinkel ikke: 90 grader?
Og skal man ikke bruge:
(Sin(A) / a) = (Sin(B)) / b) = (Sin(C) / c
Passer dette?
Okay, hvis jeg nu starter med |AB|
Er B's vinkel ikke: 90 grader?
Og skal man ikke bruge:
(Sin(A) / a) = (Sin(B)) / b) = (Sin(C) / c
Passer dette?
Skriv et svar til: Studentereksamen - Trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
