Kemi
opløselighed.
21. april 2007 af
Bumster (Slettet)
Hej har fået stillet flg opgave, og er lidt på bar bund. Håber nogen kan hjælpe.
- Beregn opløseligheden i mol/L af Fe(OH)2
(Ksp=4*10^-38) i hver af følgende væsker:
a) vand
B) en pufferopløsning med pH=5,0
- Beregn opløseligheden i mol/L af Fe(OH)2
(Ksp=4*10^-38) i hver af følgende væsker:
a) vand
B) en pufferopløsning med pH=5,0
Svar #1
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Du skal antage, at koncentrationen af OH- netop svarer til, hvad der frigøres ved opløsning af Fe(OH)2.
Når der opløses en Fe(OH)2 dannes 1 Fe2+ og 2 OH-. Du kan derfor opskrive opløselighedsproduktet som K = x*(2x)^2, hvor x er koncentrationen af Fe og dermed også mængden af Fe(OH)2, der er gået i opløsning. De 2x er den tilsvarende koncentration af OH-
Løs ligningen og husk, at x er i mol pr l.
Du skal antage, at koncentrationen af OH- netop svarer til, hvad der frigøres ved opløsning af Fe(OH)2.
Når der opløses en Fe(OH)2 dannes 1 Fe2+ og 2 OH-. Du kan derfor opskrive opløselighedsproduktet som K = x*(2x)^2, hvor x er koncentrationen af Fe og dermed også mængden af Fe(OH)2, der er gået i opløsning. De 2x er den tilsvarende koncentration af OH-
Løs ligningen og husk, at x er i mol pr l.
Skriv et svar til: opløselighed.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
