Matematik
stamfunktioner
22. april 2007 af
viggojensens (Slettet)
Funktionen f der er givet ved
f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen Y=2 som tangent.
Jeg skal bestemme en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
har gjort følgende:
2=x^2-2x-3
0=x^2-2x-5
d= 24
x= -sqrt(24) og x=sqrt(24)
Og sat mine x-værdier ind i f(x)......
Men er det korrekt?
f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen Y=2 som tangent.
Jeg skal bestemme en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
har gjort følgende:
2=x^2-2x-3
0=x^2-2x-5
d= 24
x= -sqrt(24) og x=sqrt(24)
Og sat mine x-værdier ind i f(x)......
Men er det korrekt?
Svar #1
22. april 2007 af mathon
F(x) = S (x^2-2x-3)dx = (1/3)x^3-x^2-3x + k
y = 2 har hældningstal 0
med F'(x) = f(x)= x^2-2x-3 = 0
x^2-2x-3 = 0, som du løser og finder de to x-værdier for hvilke, tangenten er y = 2
y = 2 har hældningstal 0
med F'(x) = f(x)= x^2-2x-3 = 0
x^2-2x-3 = 0, som du løser og finder de to x-værdier for hvilke, tangenten er y = 2
Svar #2
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)
"x^2-2x-3 = 0, som du løser og finder de to x-værdier for hvilke, tangenten er y = 2"
det forstår jeg ikke...
altså.. det jeg har gjort i #0? og x-værdierne indsættes bare i stamfunktionen?..
det forstår jeg ikke...
altså.. det jeg har gjort i #0? og x-værdierne indsættes bare i stamfunktionen?..
Svar #8
22. april 2007 af mathon
#7 godt nok
F1(-1) = 2 = (1/3)(-1)^3-(-1)^2-3*(-1) + k
2 = (1/3)(-1)^3-(-1)^2-3*(-1) + k
2 = 5/3 + k
k = 6/3 - 5/3 = 1/3
F2(3) = 2 = (1/3)*3^3-3^2-3*3 + k ......
F1(-1) = 2 = (1/3)(-1)^3-(-1)^2-3*(-1) + k
2 = (1/3)(-1)^3-(-1)^2-3*(-1) + k
2 = 5/3 + k
k = 6/3 - 5/3 = 1/3
F2(3) = 2 = (1/3)*3^3-3^2-3*3 + k ......
Skriv et svar til: stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
