Fysik
kraft Hjælp kan virkelig ikke finde ud af det
22. april 2007 af
ceross (Slettet)
jeg skal afleverer en rapport i morgen og kan virkelig ikke finde ud af det tænke om nogen herfra kunne hjælpe mig
det drejer sig om denne opg
Da man byggede pyremiderne i Ægypten blev de stenblokke trukket på slæder hen over sandet af en hær slaver. hver slave kunne trække med 200N. Gnidningskoeficienten mellem slæden og sandet er skønsmæssigt 0.3.
hvad er den tungeste sten en gruppe på 5000 slaver kan trække af sted?
Hver slave kunne måske yde effekten 150W.
hvor hurtigt blev slæden så fald flyttet?
Foran på slæden står en person og hælder olie ud.
Hvorfor mon?
håber virkelig der er nogen der kan svarer i dag
det drejer sig om denne opg
Da man byggede pyremiderne i Ægypten blev de stenblokke trukket på slæder hen over sandet af en hær slaver. hver slave kunne trække med 200N. Gnidningskoeficienten mellem slæden og sandet er skønsmæssigt 0.3.
hvad er den tungeste sten en gruppe på 5000 slaver kan trække af sted?
Hver slave kunne måske yde effekten 150W.
hvor hurtigt blev slæden så fald flyttet?
Foran på slæden står en person og hælder olie ud.
Hvorfor mon?
håber virkelig der er nogen der kan svarer i dag
Svar #1
22. april 2007 af Riemann
5000 slaver trækker med kraften, 200N*5000.
For at flytte en sten skal der ydes en kraft større end
my*M*g (hvis underlaget er vandret)
hvor M er stenens masse og my er gnidningskoefficienten.
Den anden del af opgaven.
Udnyt formlen P=F*v, hvor F er den totale trækkraft, P er den totale effekt og v er hastigheden.
Tænk selv på den sidste med olien... Tror du det bliver sværere at skubbe stenen ved at hælde olie under den?
For at flytte en sten skal der ydes en kraft større end
my*M*g (hvis underlaget er vandret)
hvor M er stenens masse og my er gnidningskoefficienten.
Den anden del af opgaven.
Udnyt formlen P=F*v, hvor F er den totale trækkraft, P er den totale effekt og v er hastigheden.
Tænk selv på den sidste med olien... Tror du det bliver sværere at skubbe stenen ved at hælde olie under den?
Svar #2
22. april 2007 af ceross (Slettet)
Mange tak for det, men der er noget jeg ikke helt forstår du siger my*m*g er den kraft der skal ydes for at trække den. hvis vi så har kraften og vi vender formlen, bliver det så ikke kræft/my*g
den anden del hvor du siger P=F*V, må så bliver V=P/f, som er den samlede kræft altså tyngdekraften og normal kraften ikke. er det sådan man skal gøre
den anden del hvor du siger P=F*V, må så bliver V=P/f, som er den samlede kræft altså tyngdekraften og normal kraften ikke. er det sådan man skal gøre
Svar #3
22. april 2007 af Riemann
Lige en lille ting:
En fysisk kraft staves ikke "kræft"... (undskyld, men jeg blev nædt til lige at påpege det!)
Din metode til at finde M er rigtig. Den samlede kraft er kraften som slaverne i alt udfører (Dvs., 5000*200N) og den samlede effekt er deres totale effekt (5000*150W).
Håber, at det besvarede dit spørgsmål.
En fysisk kraft staves ikke "kræft"... (undskyld, men jeg blev nædt til lige at påpege det!)
Din metode til at finde M er rigtig. Den samlede kraft er kraften som slaverne i alt udfører (Dvs., 5000*200N) og den samlede effekt er deres totale effekt (5000*150W).
Håber, at det besvarede dit spørgsmål.
Skriv et svar til: kraft Hjælp kan virkelig ikke finde ud af det
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
