Matematik
tredjegradsligning
23. april 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Hej
hvordan ville man løse denne ligning x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7 = 0?
tak
hvordan ville man løse denne ligning x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7 = 0?
tak
Svar #1
23. april 2007 af bluegambler (Slettet)
hvis du må bruge lommeregner vil jeg anbefale at bruge solve funktion. Ved at det virker på TI-89, men ved ik om det virker på ældre modeller:
solve(x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7 = 0,x) = x = -1.57810759
solve(x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7 = 0,x) = x = -1.57810759
Svar #3
09. januar 2008 af charlie og buffy (Slettet)
Svar til løsning af opgave til
y^3-2,5y^2-2,5y+7 = 0
y^3+Py^2 + q y + R = 0
a=(1/3)(3*q-P^2)= 12,25/3 = 4,0833333333333
b= (1/27)(2*P^3-9Pq + 27 R ) = 4,175925926
x^3 + ax + b = 0
m = 2(-a/3)^(1/2)= 2,333333333333333333333
cosh(3v)= 3*b/(a*m) = -1,314868805
-v = (1/3)arccosh1,314868805)= 0,258029338
-coshv = cosh,258029338= 1,033474679
coshv = -1,033474679
x1=m*coshv = 2,3333333333*(-1,033474679)=-2,411440917
y1=x1-(P/3)= -2,411440917*(-(-2/3))= -1,578107584
y^3-2,5y^2-2,5y+7 = 0
y^3+Py^2 + q y + R = 0
a=(1/3)(3*q-P^2)= 12,25/3 = 4,0833333333333
b= (1/27)(2*P^3-9Pq + 27 R ) = 4,175925926
x^3 + ax + b = 0
m = 2(-a/3)^(1/2)= 2,333333333333333333333
cosh(3v)= 3*b/(a*m) = -1,314868805
-v = (1/3)arccosh1,314868805)= 0,258029338
-coshv = cosh,258029338= 1,033474679
coshv = -1,033474679
x1=m*coshv = 2,3333333333*(-1,033474679)=-2,411440917
y1=x1-(P/3)= -2,411440917*(-(-2/3))= -1,578107584
Skriv et svar til: tredjegradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
