Kemi
napthalen
24. april 2007 af
Jelly (Slettet)
Hej, ville bare høre om jeg har gjort det rigtigt
Jeg skal beregne stofmængdekoncentrationen for napthalen. Følgende oplysninger er opgivet:
log(Kow) = 3,5 og opløselighed i vand er 31,7mg/L
a)Beregn Kow
b)I et reagensglas hældes 10mL vand mættet med napthalen. Beregn stofmængdekoncentrationen.
c) Det tilsættes 10mL octan-1-ol. Beregn stofmængdekoncentrationen for napthalen i vand ved ligevægt.
Det jeg har gjort
a)log(Kow)=3,5
Kow=10^3,5
b) 31,7mg/L /1000 = 0,0317g/L = 0,00317g/10mL
0,00317g/10mL *10mL = 0,00317g
c=(m/M)/(V)
c= (0,00317g/128g/mol)/0,1L =0,0025M
Kan det passe?
e) her skal man så bare divivdere stofmængden med 0,2L
altså c=(0,00317g/128g/mol)/0,2L=0,0012
Håber på hjælp og på forhånd tak;D
Jeg skal beregne stofmængdekoncentrationen for napthalen. Følgende oplysninger er opgivet:
log(Kow) = 3,5 og opløselighed i vand er 31,7mg/L
a)Beregn Kow
b)I et reagensglas hældes 10mL vand mættet med napthalen. Beregn stofmængdekoncentrationen.
c) Det tilsættes 10mL octan-1-ol. Beregn stofmængdekoncentrationen for napthalen i vand ved ligevægt.
Det jeg har gjort
a)log(Kow)=3,5
Kow=10^3,5
b) 31,7mg/L /1000 = 0,0317g/L = 0,00317g/10mL
0,00317g/10mL *10mL = 0,00317g
c=(m/M)/(V)
c= (0,00317g/128g/mol)/0,1L =0,0025M
Kan det passe?
e) her skal man så bare divivdere stofmængden med 0,2L
altså c=(0,00317g/128g/mol)/0,2L=0,0012
Håber på hjælp og på forhånd tak;D
Svar #1
24. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Lad os kalde koncentrationen i vand for Cv og koncentrationen i octanol for Co.
Du starter med følgende mængde naphtalen, udtrykt i mg (m). m = 0,01*31,7 = 0,317 mg
Efter sammenblanding af de to faser, har du stadig samme mængde Naphtalen menlig
m=0,01*Cv + 0,01*Co=0,317
Forholdet mellem Co og Cv er som du skriver: Kow=10^-3,5=Co/Cv
Hermed har du to ligninger med to ubekendte, der kan løses på alm. vis.
Du starter med følgende mængde naphtalen, udtrykt i mg (m). m = 0,01*31,7 = 0,317 mg
Efter sammenblanding af de to faser, har du stadig samme mængde Naphtalen menlig
m=0,01*Cv + 0,01*Co=0,317
Forholdet mellem Co og Cv er som du skriver: Kow=10^-3,5=Co/Cv
Hermed har du to ligninger med to ubekendte, der kan løses på alm. vis.
Svar #2
24. april 2007 af Jelly (Slettet)
Hej igen;D
Kemiersjov, kan det passe, at Cv = 0,01002M og Co=31,69M ?
mange tak på forhånd
Kemiersjov, kan det passe, at Cv = 0,01002M og Co=31,69M ?
mange tak på forhånd
Svar #3
25. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Prøv at sætte de to koncentrationer Cv og Co ind i de respektive ligninger. Det passe jo!
Skriv et svar til: napthalen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
