Kemi
forklaring?
24. april 2007 af
baloon (Slettet)
Hej, er der nogen, der ved, hvad man kan sige her:
Hvilke ændringer sker der, hvis vand fordamper fra en mættet opløsning af calciumhydroxid? Argumenter ud fra ligevægtsudtrykket..
Er rimelig lost..men er det ikke noget med man kan sige, om det er tælleren eller nævneren, der mindeskes eller øges?
på forhånd tak,
Hvilke ændringer sker der, hvis vand fordamper fra en mættet opløsning af calciumhydroxid? Argumenter ud fra ligevægtsudtrykket..
Er rimelig lost..men er det ikke noget med man kan sige, om det er tælleren eller nævneren, der mindeskes eller øges?
på forhånd tak,
Svar #1
24. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at opskrive ligevægtsudtrykket.
Når der fordamper vand, vil koncentrationen af de tilbageblevne stoffer øges.
Prøv at give nogle argumenter for, hvad der sker.
Når der fordamper vand, vil koncentrationen af de tilbageblevne stoffer øges.
Prøv at give nogle argumenter for, hvad der sker.
Svar #2
24. april 2007 af baloon (Slettet)
Hej,
Vil ligevægtsudtrykket ikke være givet ved
[Ca(OH)2] / [Ca2+] * [2OH^-]
Dvs. at nævneren bliver større, og dermed derfor forløber reaktionen mod højre ik'?
Tak på forhånd
Vil ligevægtsudtrykket ikke være givet ved
[Ca(OH)2] / [Ca2+] * [2OH^-]
Dvs. at nævneren bliver større, og dermed derfor forløber reaktionen mod højre ik'?
Tak på forhånd
Svar #3
25. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
[Ca(OH)2]=1 (aktiviteten af rene faste stoffer er 1).
Se på ligevægten:
Ca(OH)2 <-> Ca2+ + 2 OH-
Her kender du opløselighedsproduktet Ks som:
Ks = [Ca2+]*([OH-])^2
Når koncentrationen af Ca2+ og OH- stiger (vandet fordamper) øges produktet Q, der beregnes som
Q=[Ca2+]*([OH-])^2 med ved de aktuelle koncentrationer. Da Q>Ks bliver opløsningen overmættet, hvor der udfældes rent Ca(OH)2
den aktuelle
Se på ligevægten:
Ca(OH)2 <-> Ca2+ + 2 OH-
Her kender du opløselighedsproduktet Ks som:
Ks = [Ca2+]*([OH-])^2
Når koncentrationen af Ca2+ og OH- stiger (vandet fordamper) øges produktet Q, der beregnes som
Q=[Ca2+]*([OH-])^2 med ved de aktuelle koncentrationer. Da Q>Ks bliver opløsningen overmættet, hvor der udfældes rent Ca(OH)2
den aktuelle
Skriv et svar til: forklaring?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
