Matematik
Ligning for linje
26. april 2007 af
tdb (Slettet)
Jeg har to opgaver, hvor jeg skal opskrive en ligning for linjen l
->
a) jeg har r = (-2,6) som er retningsvektor for l og Q=(10,-8) er et punkt på l.
->
b) Jeg har n = (3,5) som er normalvektor for l og A = (-4,8) er et punkt på l.
Der skal opskrives en ligning for hver af de to eksempler, men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.
->
a) jeg har r = (-2,6) som er retningsvektor for l og Q=(10,-8) er et punkt på l.
->
b) Jeg har n = (3,5) som er normalvektor for l og A = (-4,8) er et punkt på l.
Der skal opskrives en ligning for hver af de to eksempler, men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.
Svar #2
26. april 2007 af Riemann
a)
At retningsvektoren er (-2,6) giver at hældningskoefficienten for linien må være
a = 6/(-2)= -3
(lav en tegning og overbevis dig selv om dette)
Brug herefter dit punkt til at bestemme b i liniens ligning, y=a*x+b.
b)
Opskriver du den "hattede" vektor af normalvektoren, får du en retningsvektor. Herefter kan opgaven laves ligesom opgave a.
At retningsvektoren er (-2,6) giver at hældningskoefficienten for linien må være
a = 6/(-2)= -3
(lav en tegning og overbevis dig selv om dette)
Brug herefter dit punkt til at bestemme b i liniens ligning, y=a*x+b.
b)
Opskriver du den "hattede" vektor af normalvektoren, får du en retningsvektor. Herefter kan opgaven laves ligesom opgave a.
Skriv et svar til: Ligning for linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
