Kemi
Brint
08. januar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Halløjsa
Jeg skal skrive en rapport om brint, og så tænkte jeg på, om der er nogle af jer, der tilfældigvis har sådan en opgave liggende, som jeg kunne få noget inspiration fra.
Jeg skal skrive en rapport om brint, og så tænkte jeg på, om der er nogle af jer, der tilfældigvis har sådan en opgave liggende, som jeg kunne få noget inspiration fra.
Svar #1
08. januar 2003 af Casanova (Slettet)
Har du set dette
http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=Brint&fag=all
http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=Brint&fag=all
Svar #2
08. januar 2003 af Casanova (Slettet)
http://www.ecol.kvl.dk/teaching/GenMic/Microbiology_A/Lecture_28_29/Lithrotofe%20bakterier%20-%20oversigt.pdf
Svar #3
08. januar 2003 af Casanova (Slettet)
Og det nedenstående er, hvad Brint er fremstillet af:
Brint fremstilling
Brint kan fremstilles ved spaltning af vand ( elektrolyse ) ( H2O + energi = H2 + ½ O2 ).
Biproduktet ved processen er ilt O2, der kan benyttes ved forbrændingen af brint,
idet der ikke dannes nogen skadelige forbindelser. Ved forbrænding af brint i atmosfæren
(luft) dannes uønskede biprodukter i form af kvælstofilter (NOx). En sammenligning mellem
forbrændingsmotorer, der kører på benzin og brint, falder dog klart ud til fordel for brint i
i denne henseende. Ved elektrolyse ledes en elektrisk strøm gennem vand, som derved spaltes
i brint og ilt. Alm. elektrolyseanlæg fungerer med en effektivitet på mellem 60 og 70%.
Brinten opsamles i glasklokker og kan i princippet transporteres på samme måde som naturgas.
Brintfremstilling ved elektrolyse:
Atomvægt 2,1 gmol = 2 g = 25 liter.1 kg brint = 12,5 m³ = 23,19 Kwh (nedre brændværdi)
Til fremstilling af 1 m ³ brint bruges 4,4 Kwh.
Elektrolysecellerne indeholder en 25%'s KOH-opløsning og de resterende 75% er destilleret vand.
Brint fremstilling
Brint kan fremstilles ved spaltning af vand ( elektrolyse ) ( H2O + energi = H2 + ½ O2 ).
Biproduktet ved processen er ilt O2, der kan benyttes ved forbrændingen af brint,
idet der ikke dannes nogen skadelige forbindelser. Ved forbrænding af brint i atmosfæren
(luft) dannes uønskede biprodukter i form af kvælstofilter (NOx). En sammenligning mellem
forbrændingsmotorer, der kører på benzin og brint, falder dog klart ud til fordel for brint i
i denne henseende. Ved elektrolyse ledes en elektrisk strøm gennem vand, som derved spaltes
i brint og ilt. Alm. elektrolyseanlæg fungerer med en effektivitet på mellem 60 og 70%.
Brinten opsamles i glasklokker og kan i princippet transporteres på samme måde som naturgas.
Brintfremstilling ved elektrolyse:
Atomvægt 2,1 gmol = 2 g = 25 liter.1 kg brint = 12,5 m³ = 23,19 Kwh (nedre brændværdi)
Til fremstilling af 1 m ³ brint bruges 4,4 Kwh.
Elektrolysecellerne indeholder en 25%'s KOH-opløsning og de resterende 75% er destilleret vand.
Skriv et svar til: Brint
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
