Matematik

lineære

26. april 2007 af kurdish20 (Slettet)
befolkningstallet i årene 1950-2000 vokset med 2,58% om året

i 1950var befolkningstallet 9,2 mio.

opstil en model der beskriver udviklingen i sudans befolkningstal i årene 1950-2000

er det ik

er det ik lineære model

2,58x+9,2=Y

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Jeg ville nok bruge den eksponentielle...

y=9.2*1,0258^x

Svar #2
27. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

hvordan kan du endelige se det for har snart eksam er ret sikker der kommer sådan noget

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Når en udvikling stiger med et bestemt antal procent om året, vokser den ikke med den samme værdi hvert år. I denne sammenhæng vil de 9,2 millioner vokse med 2,58 procent det første år. Det næste år vil den sige med 2,58 procent af det nye tal, altså bliver den værdi den vokser med større...

Du har sikkert haft om kapitalfremskrivningsformel K=Ko*(1+r)^n

Den kan du bruge her...

Ko er de 9,2 millioner
r er hvor mange procent den vokser med
n er antal år
K er så antal mennesker i et given år (n).

Altså K=9,2*1,0258^n

Hver gang du har en udvikling som vokser eller falder med en kendt procent, er det den eksponentielle model du skal bruge...

Er det til at forstå?:)

Svar #4
06. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)

altså hvliken formel skal jeg bruge for nu siger du at jeg skal bruge kapitalfremskrivningsforme isted for eksponentielle

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Kapitalfremskrivningsformlen er også en eksponentiel udvikling...

Der er ingen forskel på y=b*a^x og
K=Ko*(1+r)^n

Skriv et svar til: lineære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.