Kemi
spektrofotometri
26. april 2007 af
Alcone (Slettet)
Hey
Tænkte på om der er nogen herinde som kunne fortælle mig princippet i spektrofotometri? Der står meget lidt om det inde på wikipedia, ellers kan jeg ikke rigtig finde så meget om det andre steder.
På forhånd tak !
Tænkte på om der er nogen herinde som kunne fortælle mig princippet i spektrofotometri? Der står meget lidt om det inde på wikipedia, ellers kan jeg ikke rigtig finde så meget om det andre steder.
På forhånd tak !
Svar #1
26. april 2007 af frodo (Slettet)
farvede stoffer absorberer synligt lys (Det er derfor de er farvede). Denne absorption afhænger af koncentrationen af stoffet. Jo mere koncentreret det er (jo flere molekyler) jo mere absorberes. Desuden afhænger den også af bredden af kuvetten.
Sammenhængen er lineær og givet ved:
A=€*l*c
hvor A=absorptionen, l=længden, c=koncentrationen, €=proportionalitetskonstanten.
Sammenhængen er lineær og givet ved:
A=€*l*c
hvor A=absorptionen, l=længden, c=koncentrationen, €=proportionalitetskonstanten.
Svar #4
27. april 2007 af Larsendrengen (Slettet)
€ plejer at kaldes absorptions- eller extinctionskoefficienten.
Skriv et svar til: spektrofotometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
