Matematik
Genbrug af aluminiumdåser - hjælp (termodynamik)
26. april 2007 af
Futze1 (Slettet)
Hej..
Er helt lost i opgave 2 i dette exsamenssæt http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf
er der mon nogen der kan give et hint til hvordan jeg kommer igang med den ...
Er helt lost i opgave 2 i dette exsamenssæt http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf
er der mon nogen der kan give et hint til hvordan jeg kommer igang med den ...
Svar #1
27. april 2007 af holretz (Slettet)
Reaktionsskemaet fortæller dig, at hvis du har 2 mol aluminium, så bliver der dannet 3 mol H_2, under forudsætning af at du samtidigt har 2 mol OH- og 6 mol vand. Der bliver altså danner 1.5 gange så mange mol H_2, som du har aluminum. Hvis du istedet for 2 mol aluminium har 1/1000 mol, ja så bliver der dannet
1.5*(1/1000) = 1.5/1000 mol H_2 o.s.v.
På denne måde bruges reaktionsskemaet.
Derfor er det første du skal gøre at finde ud af hvor mange mol de 0.148 g aluminium svarer til. Det finder du ved at dividere de 0.l48 g med molvægten for aluminium, som er 26.982 g/mol ifølge wikipedia.
Der er så 0.148/ 26.982 mol aluminum hvilket er ca. 0.0055 mol. Der bliver så dannet 1.5 gange så mange mol H_2: 1.5*(0.0055) = 0.00825 mol H_2.
Du får at vide at reaktionen foregår ved trykket 1 bar. Trykket i den udviklede H_2 gas vil da også være 1 bar. Du burde så kunne bruge idealgasligningen P*V=n*R*T til at finde det udviklede volumen. Husk at bruge de rigtige enheder, gaskonsnaten R er afhængig af hvilke enheder du regner i. Nu er du ihvertfald igang...
1.5*(1/1000) = 1.5/1000 mol H_2 o.s.v.
På denne måde bruges reaktionsskemaet.
Derfor er det første du skal gøre at finde ud af hvor mange mol de 0.148 g aluminium svarer til. Det finder du ved at dividere de 0.l48 g med molvægten for aluminium, som er 26.982 g/mol ifølge wikipedia.
Der er så 0.148/ 26.982 mol aluminum hvilket er ca. 0.0055 mol. Der bliver så dannet 1.5 gange så mange mol H_2: 1.5*(0.0055) = 0.00825 mol H_2.
Du får at vide at reaktionen foregår ved trykket 1 bar. Trykket i den udviklede H_2 gas vil da også være 1 bar. Du burde så kunne bruge idealgasligningen P*V=n*R*T til at finde det udviklede volumen. Husk at bruge de rigtige enheder, gaskonsnaten R er afhængig af hvilke enheder du regner i. Nu er du ihvertfald igang...
Svar #2
28. april 2007 af Futze1 (Slettet)
Okay, har fået lavet spg 1., og spg 2 får jeg til dette:
DH = ((-531 Kj/mol) + (3 × -285,83 Kj/mol)) – (-1276 Kj/mol + (6 × -285,83 Kj/mol)) = 1602,49 Kj/mol
Da DH er større end 0, er rektionen endoterm.
er det rigtigt ??
- men hvad så med spg. 3 ?? Nu er det jo ikke længere ved 25 grader ??
DH = ((-531 Kj/mol) + (3 × -285,83 Kj/mol)) – (-1276 Kj/mol + (6 × -285,83 Kj/mol)) = 1602,49 Kj/mol
Da DH er større end 0, er rektionen endoterm.
er det rigtigt ??
- men hvad så med spg. 3 ?? Nu er det jo ikke længere ved 25 grader ??
Skriv et svar til: Genbrug af aluminiumdåser - hjælp (termodynamik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
