Kemi
Oxidation
28. april 2007 af
Izabella (Slettet)
C6H12O6 --> CH3CH2OH
hvordan tildeler man ox-tal her ?
hvordan tildeler man ox-tal her ?
Svar #2
29. april 2007 af DianaNZ (Slettet)
hvis du kigger på dit glucose molekyle, kan det se at det er "neutralt" der er altså ikke nogen ladning i form af pluser el. minusser.
Du ved at O = (-2) og dem har du 6 af, altså får du så 06 = (-12)
Nu kigger du så på dine H'er, dem har du så 12 af, derfor bliver h12 = (+12)
nu udligner tallene så hinanden, så oxidationstallet for c på venstre side af lighedstegnet = 0.
giver det mere mening sådan. prøv nu selv på den anden side af lighedstegnet
Du ved at O = (-2) og dem har du 6 af, altså får du så 06 = (-12)
Nu kigger du så på dine H'er, dem har du så 12 af, derfor bliver h12 = (+12)
nu udligner tallene så hinanden, så oxidationstallet for c på venstre side af lighedstegnet = 0.
giver det mere mening sådan. prøv nu selv på den anden side af lighedstegnet
Svar #3
29. april 2007 af Izabella (Slettet)
Okay. Jamen jeg troede det skulle gøres på en helt anden måde. Jeg prøver nu at gøre det, på den anden side.
Og tak!
Og tak!
Skriv et svar til: Oxidation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
