Matematik
Diffligninger!
28. april 2007 af
Haseeb (Slettet)
I en model til beskrivelse af populationens størrelse som funktion af tiden, målt i uger efter sygdommens udbrud, antages det, at den hastighed, hvormed populationens størrelse aftager, er konstant, og at der efter 4 uger er 529 fisk i populationen.
Bestem i denne model populationens størrelse som funktion af tiden.
Menes der at jeg skal finde en model for det? I så fald er det dy/dx=ky, deraf y=ce^kx..
Men jeg ved at f(0)=900 derfor kan jeg finde C, men hvad med K?
Bestem i denne model populationens størrelse som funktion af tiden.
Menes der at jeg skal finde en model for det? I så fald er det dy/dx=ky, deraf y=ce^kx..
Men jeg ved at f(0)=900 derfor kan jeg finde C, men hvad med K?
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Hvis populationens størrelse aftager med en konstant hastighed så er dy/dx = konstant...
så er det en lineær funktion...
så er det en lineær funktion...
Svar #2
29. april 2007 af Kais3r (Slettet)
dy/dx = a
g(x) = ax + b
Du kender x og y ved g(4) = 529, og at g(0) = 900 (altså er b = 900). Viola g(x) = -92,75x + 900
... tror jeg:P
g(x) = ax + b
Du kender x og y ved g(4) = 529, og at g(0) = 900 (altså er b = 900). Viola g(x) = -92,75x + 900
... tror jeg:P
Skriv et svar til: Diffligninger!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
