Matematik
f'(x)
29. april 2007 af
tralalalala (Slettet)
hej, hvordan findes f'(x) ved denne funktion
f(x) = 1139*e^(-0,174*x)+789?
altså hvor starter man for eksempel?
f(x) = 1139*e^(-0,174*x)+789?
altså hvor starter man for eksempel?
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Dit udtryk har formen:
f(x) = k1*e^(a*x) + k2
Du differentierer ledvis:
det sidste led: d/dx k2 = 0
I det første led ved du at konstanten kan sættes uden for: d/dx k1 * e^(a*x) = k1 * d/dx e^(a*x)
Du skal så have differentieret den sammensatte funktion e^(a*x). Det gør du ved at bruge kædereglen: d/dx f(g(x)) = d/dg * d/dx (g(x))
altså: d/dx e^(a*x) = d/(a*x) e^(a*x) * d/dx (a*x)
= e^(a*x) * a
Alt i alt får du altså 1139*e^(-0.174*x)*(-0.174)
f(x) = k1*e^(a*x) + k2
Du differentierer ledvis:
det sidste led: d/dx k2 = 0
I det første led ved du at konstanten kan sættes uden for: d/dx k1 * e^(a*x) = k1 * d/dx e^(a*x)
Du skal så have differentieret den sammensatte funktion e^(a*x). Det gør du ved at bruge kædereglen: d/dx f(g(x)) = d/dg * d/dx (g(x))
altså: d/dx e^(a*x) = d/(a*x) e^(a*x) * d/dx (a*x)
= e^(a*x) * a
Alt i alt får du altså 1139*e^(-0.174*x)*(-0.174)
Svar #2
29. april 2007 af Pumaen5 (Slettet)
Du skal bare differentiere funktionen og så har du resultatet.
Skriv et svar til: f'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
