Matematik

Optimeringsopgave!

29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har denne formel, hvor V(x) er kassens rumfang målt i cm3 og x er målt i cm:

V(x)=4x^3-260x^2+4000x

Der gælder: 0<x<25 da 0 og 25 gør at rumfanget er 0, og det er jo ikke muligt!

Men nu skal jeg så bestemme det størst mulige rumfang af kassen! Men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Du differentierer først udtrykket og det udtryk du kommer frem til sætter du lig med 0 og finder løsningerne....

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af Matkaj

Du skal finde maksimum for funktionen V(x), brug de teknikker I har lært i diff. regning med at lave fortegnsundersøgelse for V'.

Svar #3
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad mener du med at finde løsningerne? Altså, jeg sætter det lig med 0 så der til sidst står x=.. ik?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Ja..

Svar #5
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, jeg får x = 7,69 hvilket også giver et ret stort rumfang!

Skriv et svar til: Optimeringsopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.