Matematik

Eksponentiel. :)

29. april 2007 af 2raan (Slettet)
Heej.. Ville lige spørg hvordan man ved, om noget er Eksponentiel..

Har fået en opgave, hvor der er en tabel. Der står man skal finde ud af om den er eksponentiel,

Hilsen 2Raan..

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

en eksponentiel sammenhæng ser sådan ud: y=k*x^a

Så hvis tallene i din tabel opfylder et udtryk af den slags, så kan du konkludere at de har en eksponentiel sammenhæng...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af Zeimon (Slettet)

Hvis det er en matematisk opgave tegner du det ind på enkeltlogaritmisk papir.. Hvis det så blir en tilnærmelsesvist ret linje der, kan du lave en konklusion.. Husk også forklaringsgraden (r^2).. Og se om punkterne ligger tilfældigt i forhold til din rette linje, hvis de ligger i et system om den, kan det tyde på at det er en anden type ;).. Held og lykke

Svar #3
29. april 2007 af 2raan (Slettet)

Hmm.. Altså har en tabel som siger:

Timer: 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5,
Morfin: 11.0,8.4, 6.5, 5.0, 3.9,

Hvordan kan jeg se om den er eksponentiel ? .

Skal jeg så sige, F.eks, 11.0=k*0.5^a ..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Svar nummer 2 er velegnet, hvis det er nogle tal, der er frembragt ved måling...jeg fik iøvrigt skrevet forkert, der skulle have stået y = k*a^x...


Hvis du ikke har noget enkeltlogaritmisk papir, så kan du istedet tage ln til y værdierne og afbilde imod x på almindeligt papir, du burde så få et ret linie, hvis sammenhængen er exponentiel.

begrundelse: ln y = ln (k * ln (a^x)) = ln k + x*ln(a)

altså en lineær funktion y* = a + b*x



Svar #5
29. april 2007 af 2raan (Slettet)

Mange Taaak For hjælpen.. Så er jeg vider ;)

Skriv et svar til: Eksponentiel. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.