Matematik

Regneregler

29. april 2007 af Paggee (Slettet)
Hej. Er der nogen der kender et godt sted på nettet at se regneregler? Jeg kan ikke finde hjælp på formel.dk til det problem jeg står med lige pt. Skal differentiere e^-x men det er lang tid siden jeg arbejdede med differentiation og jeg har glemt det. Hvis nogen kan svare på dette også vil det være super :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Der er masser af engelske sider..søg under mathematical formulas o.l.

differentiation hedder det samme på engelsk...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Det du har er en sammensat funktion, for der står:

f(g(x)): hvor g(x) = -x og f(g(x)) = e^(g(x))

du differentierer en sammensat funktion ved at bruge den såkaldte kæderegel: d/dx f(g(x)) = d/g(x) f(g(x))* d/dx g(x). Det betyder at du først skal differentiere e^(-x) med hensyn til -x, det giver e^(-x), så skal du gange med -x differentieret med hensyn til x, det giver -1. Ialt -1 * e^(-x).

Det kan godt være at det ser bøvlet ud, men det er den "rigtige " måde at gøre det på...

Svar #3
29. april 2007 af Paggee (Slettet)

Tak begge to. Jeg fatter ikke noget af dine mellemregninger i #2 med d/dx og d(g(x) osv. men -e^-x kan jeg bruge :)

Er det ikke det samme som e^kx der giver ke^kx når det differentieres? Her er K bare lig -1, så det giver e^-x' = -1e^-x

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Grud (Slettet)

Jeg tror du har ret #3 - Det burde være det samme som e^kx, hvor k = -1 og dermed bliver resultatet -e^-x

Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.