Kemi

Kobber(II)sulfat

29. april 2007 af La Gioconda (Slettet)
Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 M opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg. Udgangsstoffet er CuSO4x5H2O, kobber(II)sulfat-vand(1/5). Der findes altså 5 molekyler krystalvand pr. formelenhed stof.

a. Hvor stor en stofmængde CuSO4x5H2O(s) skal der bruges til opløsningen?
b. Hvor meget CuSO4x5H2O(s) skal der afvejes?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af mathon

n = c*V

a) n = 0,30mol/L*0,25L = 0,075mol CuSO4*5H2O


b) 0,075mol*249,68g = 18,726g

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af mathon

b) 0,075mol*249,68g/mol = 18,726g

Skriv et svar til: Kobber(II)sulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.