Kemi
Fortynding
29. april 2007 af
Callidus (Slettet)
Hejsa.
Jeg sidder med tre små kemi-opgaver, som jeg har svært ved at løse. Håber der er nogen, der gerne vil hjælpe.
1.
150 mL 2,0 mol/L svovlsyre fortyndes til et volumen på 450 mL. Hvor stor er koncentrationen af svovlsyre efter fortynding?
2.
Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.
3.
25 mL af en 0,86 M opløsning af KNO3, kaliumnitrat, fortyndes til 500 mL. Hvor stor er koncentrationen af KNO3 i den fortyndede opløsning?
Jeg sidder med tre små kemi-opgaver, som jeg har svært ved at løse. Håber der er nogen, der gerne vil hjælpe.
1.
150 mL 2,0 mol/L svovlsyre fortyndes til et volumen på 450 mL. Hvor stor er koncentrationen af svovlsyre efter fortynding?
2.
Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.
3.
25 mL af en 0,86 M opløsning af KNO3, kaliumnitrat, fortyndes til 500 mL. Hvor stor er koncentrationen af KNO3 i den fortyndede opløsning?
Svar #1
30. april 2007 af StudieTias (Slettet)
1. 0,33mol/L.
2. Cu(II) = 0,12mol/L, NO3 = 0,24mol/L
3. 0,043mol/L
2. Cu(II) = 0,12mol/L, NO3 = 0,24mol/L
3. 0,043mol/L
Skriv et svar til: Fortynding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
