Matematik

Blærkregning

30. april 2007 af afsharkizi (Slettet)
Har lidt problemer em som vil give en hjælpende hånd her er opgaven
http://peecee.dk/?id=42501

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af Mimical (Slettet)

Det skulle vel ikke have noget med papirfremstilling at gøre? Jeg synes jeg har set den her før.

Først og fremmest skal du kende målene på et A4 ark, som er 21,0*29,7 cm. Dernæst er dine lister 1,5*1,5 cm. Du skal for at kunne lave din ramme tage højde for listemålene, uanset hvorledes du laver din ramme. Det kan jo gøres på flere måder. Hvor om alting er skal du bruge 2 korte sider og 2 lange.

Derfor forstår jeg heller ikke helt dit svarark, som din lærer har givet dig. Vel at mærke hvis det har med A4 størrelser at gøre, og det lugter det langt væk af.

Ifølge svararket lægges 2*1,5=3 cm til både på den korte og den lange side, dvs. 21,0+3,0=24,0 cm og 29,7+3,0=32,7 cm. Så får du netop (32,7+24)*2*2 =226,8 cm, og ikke 214,8 cm som du skriver.

Men efter mine bedste evner skal der kun lægges 3 cm til enten den korte eller lange side. Dvs. (24+29,7)*2*2=214,8 cm eller (21+32,7)*2*2=214,8 cm

Hvis man da ikke vælger at lave skrå samlinger (på 45 grader), det ser jo pænest ud. Men giver altså det samme indvendige areal som de andre løsninger!

Svar #2
30. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

tak skal du have

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af deli (Slettet)

4 A4 olg de andre. (Papirfremstilling,)

Jeg har et blækregning for til på fredag, men jeg kan stadig ikke finde ud af nogle opgaver, så jeg har virkelig brug for noget hjælp til min opgave.

Opgaven ser således ud; Funktionsforskriften for antallet af ark A6-papir, et givet A-format kan opdeles i, er: y=26/ 2( <-- lille kryds .

4,5 Forklar sammenhængen mellem funktionsforskriften og tallene i tabellen.

En anden opgave som ser således ud; for a-formaterne gælder at b/l =1/2 * l/b  b bredde og l er længde.

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er 1/2 <-- med kvadratrod               ????????????????


Skriv et svar til: Blærkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.