Matematik

Procentregning!

30. april 2007 af Anderson89 (Slettet)
Den tyske fabrik BASF øgede fra 1972 til 1989 sin produktion med 33%. I samme periode reducerede fabrikken sit udslip af organiske stoffer i floden Rhinen med 90%. Hvor mange procent er udslippet pr. produceret enhed reduceret?

Er lidt i vildrede... Så kunne godt lidt hjælp til at komme igang... Håber på et hurtigt svar...

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af halojsa (Slettet)

du tager starttallet fra 1972 ganger med 133 og dividerer med 100

tager starttallet fra rhinen ganger med 10 og dividerer med 100

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af Grud (Slettet)

Det er tit nemt at få en ide om procentregning ved at sætte konkrete tal på.

Antag fx. at der i 1972 blev produceret 100 enhed (100%) og at der var et udslip på 1000 (100%). I 1989 vil der da blive produceret 133 enheder (133%) og der vil kun udslippe 100 (90%).

Du ser at udslippet pr produceret enhed er 10 i 1972, mens udslippet pr produceret enhed er 100 / 133 = 1,33.

Du skal så bare udregne hvor mange procent du skal reducere 10 med for at få 1,33


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af mathon

U = udslip
P = produktion

oprindelige udslip pr enhed U/P

nuværende udslip pr enhed U*0,1/(P*1,33)

ændring U/P-(U*0,1/(P*1,33)) = (U/P)*(1-0,1/1,33)

ændring i %: [(U/P)*(1-0,1/1,33)]/(U/P)*100 = (1-0,1/1,33)*100 = 92,5%

Skriv et svar til: Procentregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.