Matematik

Reducér

01. maj 2007 af Laura K (Slettet)
hej er der nogen der vil hjælpe mig med at reducere dette? geren med forklaring:) på forhånd tak

9-5(x+3)-4(2x-1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du skal starte med at gange ind i parentesen:

-5(x+3) = -(5x + 15) = -5x -15

Så -4(2x -1) = -(8x -4) = -8x + 4

så trækker du sammen: 9 - 5x - 15 -8x + 4 , idet du samler ens led.


-13x -2


Svar #2
01. maj 2007 af Laura K (Slettet)

tusinde tak jeg har nogle flere jeg har svært ved, vil du hjælpe mig? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

smid dem her...

Svar #4
01. maj 2007 af Laura K (Slettet)



opg d

-(3x+4)-6(x-8)

opg e

40-5(x+3)-(3-x)

opg f

4+6x(2-3x)+9x(2x+1)


tusinde tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

i d)

du starter med at hæve parentesen: -3x - 4

i den anden gang ind: -(6x - 48) og hæv: -6x + 48

træk sammen: -3x -4 - 6x + 48 = - 9x + 44

e)

gang ind: -(5x + 15) og hæv: -5x - 15

i den anden parentes hæv: -3 + x

og træk sammmen 40 - 5x - 15 - 3 + x = - 4x + 22


f)

gang ind: 12x - 18x^2

det samme i den næste parentes: 18x^2 + 9x

træk sammen 4 + 12x - 18x^2 + 18x^2 + 9x = 21x + 4



Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.