Matematik
Arealfunktion bevis
01. maj 2007 af
NuGa_73 (Slettet)
Hej.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde et bevis for A'(x)=f(x), enten et indlæg herinde - eller et link til en anden side. Skal fremlægge eksamensspørgsmål i morgen, vil gerne have den med.
Tak :o)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde et bevis for A'(x)=f(x), enten et indlæg herinde - eller et link til en anden side. Skal fremlægge eksamensspørgsmål i morgen, vil gerne have den med.
Tak :o)
Svar #1
01. maj 2007 af Vegeta (Slettet)
Integralet er normalt defineret udfra arealbegrebet, enten vha. så kaldte Riemann integralet (http://en.wikipedia.org/wiki/Riemann_integral) eller Darboux integralet (http://en.wikipedia.org/wiki/Darboux_integral), (de to definitioner er ækvivalente) og differential- og integralregningens hovedsætning (http://en.wikipedia.org/wiki/Fundamental_theorem_of_calculus) viser så at
d/dx int( f(t), t=x0 .. x) = f(x)
dvs. at A'(x) = f(x).
d/dx int( f(t), t=x0 .. x) = f(x)
dvs. at A'(x) = f(x).
Skriv et svar til: Arealfunktion bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
