Kemi
Det haster
01. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
T/K k/s
683 0,00933
700 0,0249
725 0,0970
744 0,256
beregn, hvor lang tid der går, før 6+% af udgangsstoffet er omdannet til estragol, når reaktionen forløber ved 700 K
683 0,00933
700 0,0249
725 0,0970
744 0,256
beregn, hvor lang tid der går, før 6+% af udgangsstoffet er omdannet til estragol, når reaktionen forløber ved 700 K
Svar #2
01. maj 2007 af Riemann
#1 Enig!
#0
Ved 700 K er k=0,0249 1/s
Såfremt det er en første ordens reaktion gælder:
N=N0 * exp(-k*t)
(Hvor N er antallet af molekyler til tiden t og N0 er antallet ved t=0)
Hvis man så skal finde tiden hvor 94% af tiden stadig har den oprindelige form så sætter man N=0.94 N0:
0.94*N0=N0 * exp(-k*t) <=>
0.94 = exp(-k*t) <=>
log(0.94)= -k*t <=>
t= -log(0.94)/k
Her kan du så indsætte k=0.0249
Bemærk: Udfra dit indlæg kan jeg ikke vide om, at din reaktion rent faktisk er en første ordens reaktion, så undersøg selv dette (og forhold dig i øvrigt kritisk til alt hvad jeg skriver, da jeg ikke har haft kemi i et års tid ;) )
#0
Ved 700 K er k=0,0249 1/s
Såfremt det er en første ordens reaktion gælder:
N=N0 * exp(-k*t)
(Hvor N er antallet af molekyler til tiden t og N0 er antallet ved t=0)
Hvis man så skal finde tiden hvor 94% af tiden stadig har den oprindelige form så sætter man N=0.94 N0:
0.94*N0=N0 * exp(-k*t) <=>
0.94 = exp(-k*t) <=>
log(0.94)= -k*t <=>
t= -log(0.94)/k
Her kan du så indsætte k=0.0249
Bemærk: Udfra dit indlæg kan jeg ikke vide om, at din reaktion rent faktisk er en første ordens reaktion, så undersøg selv dette (og forhold dig i øvrigt kritisk til alt hvad jeg skriver, da jeg ikke har haft kemi i et års tid ;) )
Skriv et svar til: Det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
