Matematik

Intervaller

02. maj 2007 af hiat (Slettet)
f(x) = x^2

Jeg vil så skrive, hvornår grafen er voksende og aftagende:
"Grafen er aftagende for ]-uendelig;0..."
Spørgsmålet er så: Skal jeg skrive [ eller ]?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af kcfan1212 (Slettet)

Du skal bruge lukkede intervaller, så det bliver

]-uendelig;0] er den aftagende og [0;uendelig[ er den voksende...


W

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2007 af dnadan (Slettet)

#1
Grafen er nu hverken stigende eller aftagenende i x=0, så der skal bruges åbne intervaller...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af kcfan1212 (Slettet)

Nej, men da intervallet starter i nul, så skal nul medtages...

Funktionen kan defineres i x=0 og derfor skal intervallet være lukket...

Hvis funktionen ikke var definer-bar i 0, så havde intervallet skulle være åbent...


W

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af holretz (Slettet)

Om en funktion er stigende eller faldende er defineret intervalvis, så man kan fint skrive intervallet som ]-uendelig;0]

Der gælder for alle x1 < x2 i dette interval at f(x2) < f(x1) så funktionen er aftagende i intervallet


Svar #5
02. maj 2007 af hiat (Slettet)

#1+#3 Hmm, er du sikker? Jeg holder med dnadan... for hvordan kan den både være aftagende og voksende i det samme endepunkt i intervallet? Det er jo sådan set det, du skriver i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2007 af dnadan (Slettet)

#5
Min matematiklærer fortalte mig engang for næsten 2 år siden, at mange var uenige på dette punkt. Men at der var belæg for begge to, han mente, at det ene var mest korrekt( den som er i #1), mens jeg stædigt har holdt fast i, at det ikke er sådan:)

Med andre ord, det er op til dig selv:)

Skriv et svar til: Intervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.