Kemi

Koncentration

02. maj 2007 af Callidus (Slettet)
Hej
Jeg sidder med et par kemi-opgaver, som jeg har svært ved at løse. Håber der er nogen, der gerne vil hjælpe.

1.
Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.

2.
25 mL af en 0,86 M opløsning af KNO3, kaliumnitrat, fortyndes til 500 mL. Hvor stor er koncentrationen af KNO3 i den fortyndede opløsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af sapiens (Slettet)

Dårlig stil...

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=337893

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2007 af La Gioconda (Slettet)

#1 Ja, men jeg har ligesom ikke rigtig fået hjælp til ovenstående to opgaver, rent faktisk kun den ene af de tre opgave kunne jeg forstå, da jeg fik denne forklaret. Ved de to sidste opgaver har jeg kun fået givet resultater, hvilket jo ikke er så spændende, når man ikke ved hvilken metode der skal anvendes.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af La Gioconda (Slettet)

#1 Ja, men jeg har ligesom ikke rigtig fået hjælp til ovenstående to opgaver, rent faktisk kun den ene af de tre opgave kunne jeg forstå, da jeg fik denne forklaret. Ved de to sidste opgaver har jeg kun fået givet resultater, hvilket jo ikke er så spændende, når man ikke ved hvilken metode der skal anvendes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af La Gioconda (Slettet)

#1 Ja, men jeg har ligesom ikke rigtig fået hjælp til ovenstående to opgaver, rent faktisk kun den ene af de tre opgave kunne jeg forstå, da jeg fik denne forklaret. Ved de to sidste opgaver har jeg kun fået givet resultater, hvilket jo ikke er så spændende, når man ikke ved hvilken metode der skal anvendes.

Svar #5
02. maj 2007 af Callidus (Slettet)

Undskyld, var ikke meningen at tredoble mit indlæg/svar, var inde på min søsters bruger, gik lidt galt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2007 af sapiens (Slettet)

La Gionconda = Callidus?

anyways...

2) hvad sker der med stoffet, når det kommes i vand?

3) udregn n og divider så med 25ml+500ml, så har du c.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

2) Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.

Cu(NO3)2(aq) --> Cu(2+)(aq) + 2NO3(-)(aq)

Hvad er forholdene?

3) 25 mL af en 0,86 M opløsning af KNO3, kaliumnitrat, fortyndes til 500 mL. Hvor stor er koncentrationen af KNO3 i den fortyndede opløsning?

Du finder først stofmængden i opløsningen. Denne værdi vil ikke ændres under en fortynding.

n = c/V <=> n = (0,86 mol/L) / (25 mL) => 0,022 mol

Du kender opløsningens stofmængde og dens nye volume:

c = n/V <=> 0,022 mol / 500 mL => 0,044 mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

n = c*V, selvfølgelig! Dette er der taget højde for under udregning i #7.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2010 af Rikkezen92 (Slettet)

Jeg har lige nogle tillægsspørgsmål.
Spg. 1)
Hvordan forklarer man, at forholdet er 1:2? Og skal man ikke bruge formlen for den aktuelle koncentration i udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2016 af Laueren (Slettet)


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.