Matematik
f'(x)
02. maj 2007 af
compaqcompaq (Slettet)
Jeg er seriøs dum til matematik.. så bliver nødt til at spørge igen. Skal lave følgende: Bestem f '(x)
f(x) = kvadratroden af x^3-5x
Er jeg tæt på hvis jeg siger at det bliver:
2 kvadratrod 3*x^2 - 5x med 5 ovenover kvadratrroden:S
f(x) = kvadratroden af x^3-5x
Er jeg tæt på hvis jeg siger at det bliver:
2 kvadratrod 3*x^2 - 5x med 5 ovenover kvadratrroden:S
Svar #4
02. maj 2007 af hund (Slettet)
Hvis du ikke forstår den noget kortfattede hjælp, kan jeg måske hjælpe.
Kig på din funktion:
f(x) = sqrt(x^3-5x)
Prøv nu, at sætte u = x^3-5x, således at
f(x) = sqrt(u).
Den er jeg sikker på, at du kan løse.
f'(x) = (1/(2*sqrt(u)))*u'
hvor u' = (x^3+5x)' = 3x^2-5
Dette indsætter du nu i dit udtryk for f'(x) og voila du har dit resultat.
Kig på din funktion:
f(x) = sqrt(x^3-5x)
Prøv nu, at sætte u = x^3-5x, således at
f(x) = sqrt(u).
Den er jeg sikker på, at du kan løse.
f'(x) = (1/(2*sqrt(u)))*u'
hvor u' = (x^3+5x)' = 3x^2-5
Dette indsætter du nu i dit udtryk for f'(x) og voila du har dit resultat.
Svar #5
02. maj 2007 af hund (Slettet)
#4;
"hvor u' = (x^3 + 5x)'..."
der skulle have stået:
"hvor u' = (x^3 - 5x)'..."
"hvor u' = (x^3 + 5x)'..."
der skulle have stået:
"hvor u' = (x^3 - 5x)'..."
Skriv et svar til: f'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
