Matematik

HASTER!

04. maj 2007 af senadw124 (Slettet)
En tunnel har en parabelformet tværsnit.
Undersøg om en lastbil som er 2,5 meter bred og 4 meter høj kna køre igennem tunnel.

Tunnellen er 4,3 meter høj, og 20 meter bred.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2007 af allan_sim

#0.
Hvis du kommer med dine egne bud først, øger du din chance for at få hjælp betragteligt. Det er jo ikke meningen, at opgaven blot skal løses for dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2007 af allan_sim

#0.
Og så husk i øvrigt at mange vælger ikke at svare, når du ikke respekterer sidens krav til oprettelse af tråde, herunder brug af sigende overskrifter.

Svar #3
04. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Problemet er mere at jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe det an.
Jeg skal bestemme forskriften for a, jeg har skæringspunktet som er 4,3 altså c, og og b skulle gerne være nul, da den ikke er forskudt.

Alt i alt har jeg ax'2 + 0x'2 + 4,3

Hvordan finder jeg så ud af hvad a er?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2007 af allan_sim

#3.
Du ved, at tunellen er 20 meter bred, så parablen går gennem (-10,0) og (10,0) foruden (0;4,3), som du selv skriver.

Brug nu at du kan faktorisere et andengradspolynomium som

f(x)=a*(x-x1)*(x-x2)

hvor x1 og x2 er rødderne.

Svar #5
04. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Okay, og så finder jeg a hvordan? For denne ligning f(x)=a*(x-x1)*(x-x2) kræver jo at du kender a, gør den ikke?

Svar #6
04. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Jeg skal jo have fundet ligningen, og må indrømme jeg er blank når det gælder dette.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2007 af allan_sim

#5.
Du ved, at 10 og -10 er rødder, og du ved, at f(0)=4,3. Dvs.

4,3 = a*(0-10)*(0+10)

Isolér a i denne ligning.

Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.