Kemi

Titrering

04. maj 2007 af Nick#10 (Slettet)
Hey!

Jeg skal finde et antal mol af noget sølvnitrat (AgNo3), jeg har brugt noget af.

Sølvnitraten er en 0,1 molær opløsning


Jeg har brugt 8,45 mL af opløsningen, men hvordan kan jeg finde ud af hvor mange mol det er?

Der skal jeg da bruge densiteten på sølvnitrat for at jeg kan det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2007 af kaspx (Slettet)

Hvis du har en molæropløsning på 0,1 mol/L og har brugt 8,45 mL, sp kan du beregne antallet af mol ganske simpelt:

0,1 mol/L * 8,45 mL * 10^-3 = 8,45 * 10^-4 mol

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

n=c x v,,, dvs n = 0,1M x 0,00845 L = 8,45x10^-4mol

Svar #3
04. maj 2007 af Nick#10 (Slettet)

Det eneste jeg ved omkring sølvnitraten, er at den er 0,1 M alså g/mol og ikke mol/L...

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

den er helt sikkert ikke 0,1 g/mol... det kan kun være 0,1 mol/l... tænk på Hydrogen vejer 1 g/mol

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

den molare masse og koncentrationen angives begge med M

Svar #6
04. maj 2007 af Nick#10 (Slettet)

Det er noget sølvnitrat der er fortyndet.

Svar #7
04. maj 2007 af Nick#10 (Slettet)

Burde det koncentrationen ikke angives med c ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2007 af kaspx (Slettet)

0,1 M = 0,1 mol/L


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.