Matematik
Skæringspunkter
05. maj 2007 af
mariaa (Slettet)
En parabel er givet ved ligningen
y = -x^2 + 4x + 5
a) Bestem parablens skæringspunkter med förste aksen.
b) Bestem arealet af det område, der afgrænses af parablen og förste aksen.
mit bud:
a) d= b^2-4*a*c <=>
d= 4^2-4*(-1)*5 <=>
d= 36
Da d er positiv er der 2 rödder dvs.
x= -b+-kvadratrod(d) / 2*a
x= -4+-kvadratrod(36) / 2*(-1)
x1= -1
x2= 5
er svaret rigtigt her?
y = -x^2 + 4x + 5
a) Bestem parablens skæringspunkter med förste aksen.
b) Bestem arealet af det område, der afgrænses af parablen og förste aksen.
mit bud:
a) d= b^2-4*a*c <=>
d= 4^2-4*(-1)*5 <=>
d= 36
Da d er positiv er der 2 rödder dvs.
x= -b+-kvadratrod(d) / 2*a
x= -4+-kvadratrod(36) / 2*(-1)
x1= -1
x2= 5
er svaret rigtigt her?
Skriv et svar til: Skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
