Matematik

Stamfunktion

05. maj 2007 af john2005 (Slettet)
Nogen som kan sige mig hvad stamfunktionen til denne er?

f(x)= ( 1/(2*kvadratrod(x)) ) * lnx , x > 0

Please hjælp, for jeg er kørt fast.. Indtil videre har jeg fået:
F(x)= kvadratrod(x) * lnx - int(kvadratrod(x) * 1/x) dx

Men så fortsætter det bare i en uendelighed :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det ser ud som om man skal bruge partiel integration til denne opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det er også det du har forsøgt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Stamfunktionen er:

kvadratrod(x)*(ln(x)-2) +C

Gør prøve!!

V.h.
Erik Morsing.

Svar #4
05. maj 2007 af john2005 (Slettet)

Ja jeg har forsøgt med partiel integration..

Forstår ikke hvorledes svar#3 kommer frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Nemt:
Jeg løser det i programmet MATHCAD, hvem gider lave substitutioner og partiel integration i dag?

Nå det var nu min spøg. Du skal selvfølgelig lære det på den gammldags måde ved at finde en passende substitution. Har I ikke lige haft noget om det?

V.h.
Erik Morsing.

Svar #6
05. maj 2007 af john2005 (Slettet)

Nej det er ved at være et stykke tid siden..
Nå, men så må jeg jo selv prøve igen..

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Har du fundet ud af det? Hvis ikke så brug følgende substitution:

Sæt t = 1/x, så er dt = ln(x)dx

Prøv herfra.

Jeg læste opgaven, som om ln(x) skulle stå under brøgstregn!!

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=43502

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.