Matematik
en ligning
06. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hej jeg har svært ved at løse denne ligning.. er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning.
løs ligningen:
logx-log5=3
på forhånd tak
løs ligningen:
logx-log5=3
på forhånd tak
Svar #1
06. maj 2007 af Grud (Slettet)
Sagtens
Vha log-regneregler om skriver du ligningen:
logx - log5 = 3 <=>
log(x/5) = 3
Nu sætter løfter du log på begge sider:
x/5 = 10^3
Isolerer x:
x = 5*10^3
Vha log-regneregler om skriver du ligningen:
logx - log5 = 3 <=>
log(x/5) = 3
Nu sætter løfter du log på begge sider:
x/5 = 10^3
Isolerer x:
x = 5*10^3
Skriv et svar til: en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
