Engelsk
Hurtig hjælp til lille oversættelse
06. maj 2007 af
jacqueline-k (Slettet)
Hej er der nogle der gider rette min engelsk aflevering.
-For fem hundrede år siden vidste man ikke ret meget om sundhed og hygiejne. I de tætbefolkede byer kunne man se rotter og fluer, der mæskede sig i alt det snavs og møg, som gaderne var fyldt med. Folk drak vand fra floder, der blev brugt som kloakker. Det er derfor ikke særligt overraskende, at sygdomme hurtigt bredte sig.
Bekæmpelsen af sygdomme var ofte overladt til det lokale barbar, og behandlingen kunne være overordentlig brutal. Først med indførelsen af effektive bedøvelsesmidler blev behandlingen mere menneskelig.
For five hundred years ago one did not know very much about health and hygiene.
In the densely populated city’s one could see rats and fly’s, which gorged oneself in all that dirt and rubbish, which streets was packed with.
People drank water off rivers, which were used as sewers.
It’s therefore not especially surprising, that diseases quickly spread. .
The destruction of diseases was often leaved to the locale barber, and the treatment could be extraordinary brutal. First with introduction of effective anaesthetics the treatment became more human.
Håber meget der er en der kan hjlæpe, på forhånd tak.
-For fem hundrede år siden vidste man ikke ret meget om sundhed og hygiejne. I de tætbefolkede byer kunne man se rotter og fluer, der mæskede sig i alt det snavs og møg, som gaderne var fyldt med. Folk drak vand fra floder, der blev brugt som kloakker. Det er derfor ikke særligt overraskende, at sygdomme hurtigt bredte sig.
Bekæmpelsen af sygdomme var ofte overladt til det lokale barbar, og behandlingen kunne være overordentlig brutal. Først med indførelsen af effektive bedøvelsesmidler blev behandlingen mere menneskelig.
For five hundred years ago one did not know very much about health and hygiene.
In the densely populated city’s one could see rats and fly’s, which gorged oneself in all that dirt and rubbish, which streets was packed with.
People drank water off rivers, which were used as sewers.
It’s therefore not especially surprising, that diseases quickly spread. .
The destruction of diseases was often leaved to the locale barber, and the treatment could be extraordinary brutal. First with introduction of effective anaesthetics the treatment became more human.
Håber meget der er en der kan hjlæpe, på forhånd tak.
Svar #2
06. maj 2007 af Allie (Slettet)
Det hedder bare Five years ago - altså uden "for" først.
Ville nok sige you i stedet for one - det er vist sådan lidt gammeldags at bruge.
Og så fjerne very i "... did not know very much about..."
City's = cities. (Ellers er det genitiv)
fly's = flies (igen, ellers er det genitiv)
oneself skal være themselves (om fluerne). which gorged themselves in all the dirt and rubbish that streets were packed with. (mit bud)
drank water from rivers.
leaved = left
local i stedet for locale.
extraordinary = extraordinarily (i denne sammenhæng, da det er et adverbium)
It was only with the introduction of effective anaesthetics that the treatment became more human.
Ville nok sige you i stedet for one - det er vist sådan lidt gammeldags at bruge.
Og så fjerne very i "... did not know very much about..."
City's = cities. (Ellers er det genitiv)
fly's = flies (igen, ellers er det genitiv)
oneself skal være themselves (om fluerne). which gorged themselves in all the dirt and rubbish that streets were packed with. (mit bud)
drank water from rivers.
leaved = left
local i stedet for locale.
extraordinary = extraordinarily (i denne sammenhæng, da det er et adverbium)
It was only with the introduction of effective anaesthetics that the treatment became more human.
Svar #4
06. maj 2007 af Allie (Slettet)
Hov, så lige at jeg havde glemt et ord. Det skal selvfølgelig være that the streets were packed with.
Velbekomme. :)
Velbekomme. :)
Skriv et svar til: Hurtig hjælp til lille oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
