Matematik

Tunnel

06. maj 2007 af senadw124 (Slettet)
En tunnel har en parabelformet tværsnit.

Undersøg om en lastbil, som er 2,5 meter bred og 4 meter høj kan køre igennem.

Andet spørgsmål:
Bestem den største bredde, en vej i tunellen kan have, hvis højden over vejen overalt skal være mindst 3,2 meter.

Selve tunnellen er 4 meter høj, og 20 meter bred.

Hvad skal jeg gøre for at nå frem til resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

Brug rødderne(mener de er(10,0)og(-10,0) er et par år siden jeg havde den opgave) samt toppunktet til at lave en parabel og undersøg herefter y ved + og - 1,25

Svar #2
06. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Nå du siger 4 ved + og - 1,25 hvad mener du så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

sorry.. siger godt nok ikke 4 +/- 1, 25... Det jeg mener er at du skal finde y ved x= 1,23 og X =-1,25... Dette fordi bilen er 2,5 meter bred og vi tager derfor den halvde bredde til hver side...

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

x= 1,25 ikke 1,23

Skriv et svar til: Tunnel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.