Kemi

kemi-pH

06. maj 2007 af Liiinee (Slettet)
Jeg har lige et par spørgsmål som jeg ikke kan besvare ?

a) Hvad sker der med [H3O+], hvis man gør en opløsnings pH-værdi 1 "enhed" mindre, f. eks, fra pH 4 til 3?

så blive det mere surt?


b) Hvorfor er der græner for, hvor lav en pH.værdi kan blive? Hvorfor man f.eks. ikke lave en opløsning, der har en pH-værdi på - 2?



c) Forklar, at der også er grænser for, hvor stor pH-værdien kan blive. Hvorfor kan man f.eks. ikke lave en opløsning, der har en pH-værdi på 16?


jeg har virklig ingen forslag udover den til opgave a

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2007 af 171089 (Slettet)

a)den ændre koncentration fra 10^-4 til 10^-3

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2007 af mathon


a)
for STÆRKE syrer og baser gælder, at bliver opløsningens
pH-værdi 1 "enhed" mindre, skyldes det en tidobling af [H3O+].

b)
den stærkeste syre der kan forekomme i vandig opløsning er H3O^+ hvis pK-værdi er -1,7

hvor laveste pH nærmer sig pKs = -1,7

det ses heraf, at pH = -2 er en nedre grænse for pH.

c)
den stærkeste base der kan forekomme i vandig opløsning er OH^-, hvor laveste pOH nærmer sig pKb = -1,7
og dermed

højeste pH = 14 - (-1,7) = 15,7, som nærmer sig til 16


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2007 af mathon

a)
for STÆRKE syrer og baser gælder, at bliver opløsningens
pH-værdi 1 "enhed" mindre, skyldes det en 10-dobling/0,1-formindskelse af [H3O+].

Skriv et svar til: kemi-pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.