Kemi
oxidationstallet
07. maj 2007 af
anji (Slettet)
Hej
Håber virkelige nogen kan hjælpe, for jeg sidder virkelig fast.
Vi har kemi rapport og jeg har sådan set lavet næsten det hele færdige, men gik i stå i den alle sidste opgave :( håber virkelige at nogen kan hjælpe for det skal afleveres i morgen,, og jeg har prøvet at lave den men gik i stå her.
Der er oplyst:
30 mL vand
30 mL konc. Saltsyre.
0,25g aluminium
Opgaven:
-Opstil forholdet mellem antal mol hydrogen der dannes og antal mol opløst metal når oxoniumioner (brintioner) reagere med metaller (Me) under dannelsen af enten Me + , Me2+ eller me3+
- Bergen ud fra det dannede antal mol hydrogen og den afvejede mængde aluminium oxidationstallet for aluminiumionen, idet molarmassen for aluminium forudsættes kendt.
Skrive hvis der er noget i vil spørge om eller nogle oplysninger jeg måske ikke har fået med.
På forhånd tak!
Håber virkelige nogen kan hjælpe, for jeg sidder virkelig fast.
Vi har kemi rapport og jeg har sådan set lavet næsten det hele færdige, men gik i stå i den alle sidste opgave :( håber virkelige at nogen kan hjælpe for det skal afleveres i morgen,, og jeg har prøvet at lave den men gik i stå her.
Der er oplyst:
30 mL vand
30 mL konc. Saltsyre.
0,25g aluminium
Opgaven:
-Opstil forholdet mellem antal mol hydrogen der dannes og antal mol opløst metal når oxoniumioner (brintioner) reagere med metaller (Me) under dannelsen af enten Me + , Me2+ eller me3+
- Bergen ud fra det dannede antal mol hydrogen og den afvejede mængde aluminium oxidationstallet for aluminiumionen, idet molarmassen for aluminium forudsættes kendt.
Skrive hvis der er noget i vil spørge om eller nogle oplysninger jeg måske ikke har fået med.
På forhånd tak!
Svar #2
07. maj 2007 af anji (Slettet)
Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan gribe den an, bare måden at regne det på?? jeg beder ikke om selve resultatet, bare måden?? please nogen der kan hjælpe !!
Svar #4
07. maj 2007 af anji (Slettet)
Mange tak mathon det var virkelige sødt af dig at hjæpe.. men jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal bruge disse tal konc. Saltsyre er ca. 12 M og har massefylden 1,2 g/mL.. ???
jeg har et problem, og det er at jeg ved ikke hvordan jeg skal besvare de to spørgesmål ovenpå ..
jeg har et problem, og det er at jeg ved ikke hvordan jeg skal besvare de to spørgesmål ovenpå ..
Svar #5
07. maj 2007 af frodo (Slettet)
du skal opskrive reaktionerne svarende til at aluminiumen oxideres til +1, +2 eller +3, mens brinten reduceres til H2
for +1 vil det sige:
2Al + 2H+ --> H2 + 2Al+
fortsæt selv.
I denne reaktionsligning ses at n(Al+)/n(H+)=2/1 (Ved bare at kigge på koefficienterne)
Du måler selv n(H2), og kender n(Al)=m/M
så er det bare at se hvilket oxidationstrin for aluminium, der giver det rigtige forhold herimellem.
for +1 vil det sige:
2Al + 2H+ --> H2 + 2Al+
fortsæt selv.
I denne reaktionsligning ses at n(Al+)/n(H+)=2/1 (Ved bare at kigge på koefficienterne)
Du måler selv n(H2), og kender n(Al)=m/M
så er det bare at se hvilket oxidationstrin for aluminium, der giver det rigtige forhold herimellem.
Skriv et svar til: oxidationstallet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
