Matematik
tangent findning i ligning?
07. maj 2007 af
Viggi (Slettet)
i ligningen
f(x)=2x^3+x^2 er det da muligt at bruge y-y0=a(x-x0) for at finde tangentens ligning i punktet p(1,f(1). ?
f(x)=2x^3+x^2 er det da muligt at bruge y-y0=a(x-x0) for at finde tangentens ligning i punktet p(1,f(1). ?
Svar #3
07. maj 2007 af Riemann
Den afledte er
f'(x)=6*x^2+2x
Så
f'(1)=8
Nu ved du at der gælder
y-y0=8*(x-x0)
Her er x0=1 og y0=f(1)=3
f'(x)=6*x^2+2x
Så
f'(1)=8
Nu ved du at der gælder
y-y0=8*(x-x0)
Her er x0=1 og y0=f(1)=3
Svar #4
07. maj 2007 af Viggi (Slettet)
Er det fordi det er et tredjegrads polynomium? eller er det bare den gængse metode?
Skriv et svar til: tangent findning i ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
