Matematik
ligning for tangent
07. maj 2007 af
Puzzle85 (Slettet)
En funktion er givet ved f(x)=x^3-10.5x^2+31x+10.
a) Bestem ligningerne for de to tangenter til grafen for f, der har hældningen 1.
Er der nogle, der kan give hints til, hvordan jeg skal gøre dette?
a) Bestem ligningerne for de to tangenter til grafen for f, der har hældningen 1.
Er der nogle, der kan give hints til, hvordan jeg skal gøre dette?
Svar #2
07. maj 2007 af Puzzle85 (Slettet)
Det har jeg gjort, skal jeg så finde x?
De giver 2 og 5. Skal jeg så sætte dem ind i ligningen for f(x) for at finde andenkoordinaten til tangentens skæringspunkt med grafen?
Og derefter kan jeg så finde tangentlingerne?
De giver 2 og 5. Skal jeg så sætte dem ind i ligningen for f(x) for at finde andenkoordinaten til tangentens skæringspunkt med grafen?
Og derefter kan jeg så finde tangentlingerne?
Svar #4
08. maj 2007 af Julz (Slettet)
altså du ved at ligningen skal hedde y=ax+b
og husk at du allerede har a som er =1
og husk at du allerede har a som er =1
Svar #5
08. maj 2007 af Julz (Slettet)
Du har vel fundet frem til at de to puntker hedder
(2, 38) og (5, 27,5) indsæt dem i formlen sammen med a=1 således:
38=1*2+b og 27,5=1*5+b
derefter isolerer du b
b=38-2 og b=27,5-5
a=1 og de to fundne b'er indsættes i hver sin formel y=ax+b og så har du dine to ligninger for tangenterne til grafen f.
(2, 38) og (5, 27,5) indsæt dem i formlen sammen med a=1 således:
38=1*2+b og 27,5=1*5+b
derefter isolerer du b
b=38-2 og b=27,5-5
a=1 og de to fundne b'er indsættes i hver sin formel y=ax+b og så har du dine to ligninger for tangenterne til grafen f.
Skriv et svar til: ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
