Matematik

2.gradspolynomier

08. maj 2007 af saif89_dk (Slettet)
hej....

jeg vil bestemme parablens toppunktter for den funktion: 3x^2-12x-15

Og

Om eksponentialfunktionen g gælder, at g(-2)=1/3. Angiv en regneforskrift for g og dens grundtal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)

Toppunkt findes ved at sige: (-b/2a ; -d/4a)

Svar #2
08. maj 2007 af saif89_dk (Slettet)

Ja. jeg har brugt den formel, ´men fik forkerte tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)

d= b^2-4*a*c = (-12)^2-4*3*(-15)=??

x= (-b + og - kvadratrod d)/2a =??

Ellers gør dette på din lommeregner:
Y=, indtast graf, graph, 2nd, calc, 4, left og right bound mellem dit antagede toppunkt, enter = svaret

Svar #4
08. maj 2007 af saif89_dk (Slettet)

Undskyld. sprøgsmålet er ikke om toppunkt.
Den er en ligning.
3x^2-12x+0=0
jeg fik d til et negativt tal. og det passe ikk

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)

Så skal du bare finde diskriminanten (staveplade) og de 2 x-værdier. De er begge svaret (hvis d altså er positiv)

Svar #6
08. maj 2007 af saif89_dk (Slettet)

Ja, men hvis man bruger den her formel d= b^2-4*a*c, får man et negativ tal. -12^2-4*3*0= -144

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2007 af mathon




3x^2-12x-15 a = 3; b = -12 og c = -15

d = (-12)^2 - 4*3*(-15)...

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af mathon


y = a^x

1/3 = a^(-1/2)

(1/3)^(-2) = a

a = [(1/3)^(-1)]^2

a = 3^2 = 9

Svar #9
08. maj 2007 af saif89_dk (Slettet)

Ja, men skal der ikke være 0 på den anden side.

3x^2-12x-15=-15
3x^2-12x-15+15=-15+15
3x^2-12x+0=0


Skriv et svar til: 2.gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.