Kemi
Spændingsrækken
08. maj 2007 af
Dk1989 (Slettet)
Hey allesammen.
Jeg er i gang med en kemirapport, og ville lige høre om jeg er på rette vej:
Vi har fået følgende resultater:
1) Mg2+ (aq) + Zn (s) = ingen reaktion
2) Mg2+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
3) Mg2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
4) Zn2+ (aq) + Mg (s) = reaktion - danner luftbobler
5) Zn2+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
6) Zn2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
7) H+ (aq) + Mg (s) = reaktion: røg, ætser, opløses
8) H+ (aq) + Zn (s) = reaktion - bobler
9) H+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
10)H+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
11)Cu2+ (aq) + Mg (s) = reaktion - ætser, grønt
12)Cu2+ (aq) + Zn (s) = Reaktion - Zn dækket af Cu
13)Cu2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
14)Al3+ (aq) + Mg (s) = reaktion - smule bobler
15)Al3+ (aq) + Zn (s) = ingen reaktion
16)Al3+ (aq) + Mg (s) = ingen reaktion
"Giv en over over hvilke resultater der passer med spændingsrækken, og hvilke der tilsyneladende ikke gør. Prøv for sidstnævnte at komme med forklaringer på hvorfor I ikke fik det forventede resultat."
Ved ikke helt hvordan jeg skal svare på det, da jeg er i tvivl om hvorvidt placeringen i spændingsrækken spiller ind?
Tak på forhånd :)
Jeg er i gang med en kemirapport, og ville lige høre om jeg er på rette vej:
Vi har fået følgende resultater:
1) Mg2+ (aq) + Zn (s) = ingen reaktion
2) Mg2+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
3) Mg2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
4) Zn2+ (aq) + Mg (s) = reaktion - danner luftbobler
5) Zn2+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
6) Zn2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
7) H+ (aq) + Mg (s) = reaktion: røg, ætser, opløses
8) H+ (aq) + Zn (s) = reaktion - bobler
9) H+ (aq) + Cu (s) = ingen reaktion
10)H+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
11)Cu2+ (aq) + Mg (s) = reaktion - ætser, grønt
12)Cu2+ (aq) + Zn (s) = Reaktion - Zn dækket af Cu
13)Cu2+ (aq) + Al (s) = ingen reaktion
14)Al3+ (aq) + Mg (s) = reaktion - smule bobler
15)Al3+ (aq) + Zn (s) = ingen reaktion
16)Al3+ (aq) + Mg (s) = ingen reaktion
"Giv en over over hvilke resultater der passer med spændingsrækken, og hvilke der tilsyneladende ikke gør. Prøv for sidstnævnte at komme med forklaringer på hvorfor I ikke fik det forventede resultat."
Ved ikke helt hvordan jeg skal svare på det, da jeg er i tvivl om hvorvidt placeringen i spændingsrækken spiller ind?
Tak på forhånd :)
Svar #1
08. maj 2007 af Dk1989 (Slettet)
Er det helt ude i skoven hvis jeg siger at 1) passer med spændingsrækken, da Mg er før Zn i spændingsrækken?
Skriv et svar til: Spændingsrækken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
