Matematik

har brug for hjælp til denne opgave.

09. maj 2007 af susa (Slettet)
hej.
jeg går i 8. klasse og er stødt i denne opgave som jeg ikke rigtig kan løse, er der nogen der vil hjælpe ?

opgaven lyder sådan :

Anne, bo og carsten skal dele 440 kr. sådan at bo får halvt så meget som anne, og carsten får 100kr mindre end anne og bo tilsammen.
hvor mange penge får de hveR?

ps. har prøvet at løse det med ligning, men kunne ikke ..

sådan blev min ligning:

x + 1/2x + x - 100 = 440 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Der skal stå 3/2x, så:

x+1/2*x+3/2*x-100=440.

Kan du se det?

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Din formel virker ikke.



tænk sådan på det:

Bo skal have halvt så meget som Anna. 0.5 er godt nok det halve af 1, men det skal være for det totale beløb, som Carstens beløb er hundrede kroner mindre end. 1/3 er halvt så stort som 2/3.

(2/3)x [Anna] + 1/3x [Bo] + x - 100 [Carsten] = 440

x bliver da 270.

carsten: 170 (270-100)
Bo = 90 (270*(1/3))
Anna = 180 (270*(2/3))

i alt:

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

arggh, sie sind eben schneller als ich gewesen, Erik (:

Svar #4
09. maj 2007 af susa (Slettet)

tak skal i have..

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

An DeutscherDäne

In der Zukunft werde ich mich bemühen nicht ganz so schnell zu reagieren...

V.h.
Erik Morsing, geb. in Bremen, is' aber lange her!!!

Skriv et svar til: har brug for hjælp til denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.