LaTeX

Udregninger i LaTeX-output

09. maj 2007 af Eva D. (Slettet)
Findes der programmer, der kan udføre de samme ting som et CAS-program kan (dvs. basale beregninger som addition, multiplikation osv, symbolsk manipulation, løse ligninger, integraler, differentiere etc.) og give outputtet i LaTeX-kode?

Når jeg ikke har min TI-89 Titanium ved mig, bruger jeg ofte http://wims.unice.fr/wims/wims.cgi?module=tool/analysis/function.en , hvilket er ganske handy. De bruger sikkert mimetex/latexrender, og selvom man kun kan se den kompilerede kode, så skulle det da ikke være frygteligt svært at give outputtet i kodeform. - Eller hvad?

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2007 af blackduck (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener. Men i det link du giver kan man vælge "tex source" i output style og få resultatet skrevet i kodeform.

Svar #2
09. maj 2007 af Eva D. (Slettet)

Lækkert, det lagde jeg slet ikke mærke til.
Jeg prøver lige at teste den.

Brugbart svar (2)

Svar #3
09. maj 2007 af daleif (Slettet)

en eller anden naevnte texaid som noget jeg kunne naevne i min LaTeXbog. Det har jeg dog besluttet ikke at goere (jeg bryder mig ikke om kode generatorer, mener at folk selv skal laere hvad koden goer, ikke stole paa valget en eller anden programmoer har valgt for en), men det kunne da vaere at det noget du kan bruge.

http://www.dessci.com/en/products/texaide/

Svar #4
12. maj 2007 af Eva D. (Slettet)

Helt enig, jeg vil også selv hellere lære at skrive koden selv. texaid har jeg prøvet; det følger nemlig sammen med MathType. Resultatet er en ret grim kode.
Derudover tager det lige så lang tid at skrive koden ind i MathType/Equation Editor, som det tager at skrive koden selv. Det er ikke det værd.
Du skal ikke nævne programmet i din bog! Det er som at opfordre folk til en dårlig vane.

Jeg tænkte nu mere på programmer, der kan udregne matematikken. På en TI-89 kan du fx bruge en funktion, solve, som løser ligninger for dig. Fx: solve(3x^2-4x=7x^5-1/x^2,x) løser ligningen for dig mht. x.

Skriv et svar til: Udregninger i LaTeX-output

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.