Matematik
Stamdunktioner
09. maj 2007 af
foreningen (Slettet)
Hej jeg har fået en opgave som jeg ikke kan gennemskue. Håber der er nogen som vil hjælpe mig.
Her kommer den:
x= 2sin(t) - t
y= 2cos(t) - 1
I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjæp af stamfunktioner arealet af M.
jeg plejer at kunne løse den slags stamfunktionsopgaver, men har aldrig prøvet det med en parameterfremstilling.
Noget til at hjælpe mig på vej ville være rigtig super.
Her kommer den:
x= 2sin(t) - t
y= 2cos(t) - 1
I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjæp af stamfunktioner arealet af M.
jeg plejer at kunne løse den slags stamfunktionsopgaver, men har aldrig prøvet det med en parameterfremstilling.
Noget til at hjælpe mig på vej ville være rigtig super.
Svar #1
09. maj 2007 af Mimical (Slettet)
Jeg har indtastet funktionerne i min grafregner. Kurverne her beskriver to rette linjer der skærer hinanden i anden kvadrant. Med y-aksen som den ene katete ligner det en retvinklet trekant.
Jeg kan ikke umiddelbart genkende beskrivelsen:
"I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal".
Jeg kan ikke umiddelbart genkende beskrivelsen:
"I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal".
Svar #2
09. maj 2007 af foreningen (Slettet)
Jeg forstår ikke rigtig hvordan din graf ser ud, men måske skulle jeg sige, at det er hvor t tilhører [-2,5;2.5]
Svar #4
09. maj 2007 af atornvig (Slettet)
Hvis jeg har forstået opgaven rigtigt, tror jeg det drejer sig om dette areal: www.tornweb.dk/graf.jpg
Du skal altså først finde de to grafers skæringspunkter ved ligningen x=y. Herefter er det bare standardmetoden, der skal bruges..
Du skal altså først finde de to grafers skæringspunkter ved ligningen x=y. Herefter er det bare standardmetoden, der skal bruges..
Skriv et svar til: Stamdunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
