Matematik

Differentialligning - Haster!

10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
dy/dx = 0,5 * y/(25-x) , x<25

Svar #1
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Hvad er den fuldstændige løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du skal have det man normalt kalder for en fuldstændig løsning, så skal du også have en startbetingelse. Løsningen til den ovenstående ligning indeholder en konstant, der er ubestemt indtil man sætter en startbetingelse.

Svar #3
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Ja man bruger så bare seperationsmetoden?

Svar #4
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

hvor
S 1/y dy = S1/(50-2x) dx ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2007 af mathon

#3

metoden ændrer ikke ved påpegningen i #2

Svar #6
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#5 Vil du løse den så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

ja...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

vent..

Svar #9
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#7 Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Det er:

y = exp((1/2*ln((50-2*x)+C) for x<25

Du skal starte med at isolere x og y således:

dy/y = (1/(50-2*x))dx, for x<25

Så integrerer du på begge sider. Prøv det, du skal også bruge substitutionen u = 50 - 2*x, så du =?, ja hvad.

V.h.
Erik Morsing

Svar #11
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#10
du=-2dx
dx=-0,5du
Skal det sættes ,

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

det er for tidligt på dagen...

Svar #13
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#12
Til ligninger ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

ja...

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. maj 2007 af mathon


S 1/y dy = S 0,5/(25-x) dx

er nemmere at håndtere


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. maj 2007 af holretz (Slettet)

Jeg vil overlade scenen til de andre interesserede personer nu...

Svar #17
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

oki... (:

Svar #18
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

S 1/y dy = S 0,5/(25-x) dx

lny = 0,5*ln(25-x)*(-1) + C

Svar #19
10. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Hvordan finder jeg y?

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=44727

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.