Fysik
halveringstid.. haster..
11. maj 2007 af
gudrid (Slettet)
Har været inde og se på andres indlæg om at aflæse halveringstid på en funktion .. men fatter bare ik svarene de får.. så .. hvis der nogen der ville uddybe det bedre.. helt nøjagtigt hvordan .. fatter ik hat af fysik .. så håber på at få en go forklaring.. :)
Svar #1
11. maj 2007 af holretz (Slettet)
Halveringstiden er den tid der går til du har halvt så stor en y-værdi regnet fra et eller andet sted på kurven.
Hvis du afbilder en eksponentielt aftagende kurve y(t) i et semilogaritmisk koordinatsystem, så fremkommer der en ret linie. Lad os antage at du har et punkt på kurven, der hedder (10,300). Du skal så finde ud af hvad halveringstiden er. Så skal du finde det sted hvor din y-koordinat er halvt så stor d.v.s. y=150.
Hvis det så svarer til f.eks x = 25, så har du nu fundet ud af at din halveringstid er 25-10 = 15.
Hvis du afbilder en eksponentielt aftagende kurve y(t) i et semilogaritmisk koordinatsystem, så fremkommer der en ret linie. Lad os antage at du har et punkt på kurven, der hedder (10,300). Du skal så finde ud af hvad halveringstiden er. Så skal du finde det sted hvor din y-koordinat er halvt så stor d.v.s. y=150.
Hvis det så svarer til f.eks x = 25, så har du nu fundet ud af at din halveringstid er 25-10 = 15.
Svar #2
11. maj 2007 af gudrid (Slettet)
ehm er det så lige meget hvilket punkt jeg tager ?
ehm er det muligt at give et eksempel .. ? vise mig en graf.. forstår det bare ik rigtig..
ehm er det muligt at give et eksempel .. ? vise mig en graf.. forstår det bare ik rigtig..
Skriv et svar til: halveringstid.. haster..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
