Matematik

ligning

11. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg en ligning der går igennem punkterne P(2,3) og Q(4,8) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2007 af cute_tiger (Slettet)

Ved du om den er liniær eller eksponentil eller noget andet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2007 af cute_tiger (Slettet)

der skulle have stået eksponentiel

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Er det en ligning for linjen gennem punkterne du vil bestemme?

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Svar #4
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Ja

Svar #5
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

hvordan bestemmer jeg b ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Så skal du starte med at beregne a:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

I dit eksempel fx. x1=2 og y1=3 osv.
Du skal få at a=2½

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Indsæt a og et af punkterne i ligningen y=ax+b

Svar #8
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Får den til 6/2 = 3 (a)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

a = 5/2 = 2½

Svar #10
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Sorry min fejl ;/

Skal jeg så bare tage en af punkterne som fx 8 til b-værdien ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, x=4, y=8 og a=2½.

Svar #12
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

OKay så ligningen er bare y=2(1/2)x+8 :D

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da, du skal beregne b ved at indsætte de 3 tal fra
#11 i ligningen y=ax+b

Svar #14
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

så b er 12 ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej

8 = 2½·4+b
8 = 10+b
-2 = b

Svar #16
11. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Nåååh Okay !!

Taak for hjælpen, øver mig på nogle gamle opg. her op til eksamen:D

Så jeg takker!
glad for hjælpen, da jeg fuldstændig havde glemt hvorn man gør ;O!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Hvis det er en ekponentiel ligning, skal der vel stå:

f(x)=k*a^x

Udregnet, efter indsætning af x- og y-værdier får jeg det til:

f(x)=9/8*(24/9)^(1/(2*x))

V.h.
Erik Morsing.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.