Matematik

ligninparenteser

12. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)
hej

har en ligning som jeg ikke kan regne ud


(4x+3)-5x+7)=130

4x+3-4x så går jeg i stå for hvad skal der står imellem de 2 parensteser

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Er du sikker på at parenteserne står sådan ?
Det ser mærkeligt ud med den sidste parentes, for de skal altid være parvis.

Svar #2
12. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)

ups glemte at skrive det :(



(4x+3)-(5x+7)=130 så nu er den rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du kan hæve parenteserne først:
4x + 3 - 5 - 7 = 130

<=>

4x - 9 = 130

<=>

4x - 9 + 9 = 130 + 9

<=> 4x = 139

<=> 4x/4 = 139/4

<=> x = 139/4

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af peter lind

Du skal ophæve paranteserne. Når du gør det skal du huske at hvis der står plus foran parantesen - som i den første parantes, idet intet fortegn underforstås plus-skal du beholde fortegnet på "indmaden", hvis der står minus foran parantesen - som i den anden parantes - skal du skifte fortegn på "indmaden"

Skriv et svar til: ligninparenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.